Многозонови системи за управление на отоплението

Многозоновата отоплителна система използва система за контрол на температурата за регулиране на температурата. Устройствата за контрол на температурата са свързани съответно към многозоновия котел и многозоновото подово отопление. Термостатът настройва директно включване-изключване на топлата вода във всяка стая според настройките за стайната температура и температура и в същото време настройва запалването и изключването на котела. Температурата на всяка стая може да се настройва според различни нужди, за да се постигне ефектът на многозоново лъчисто подово отопление.

Как работи многозоновото отопление?

Многозоновите системи за управление на отоплението ви позволяват да управлявате отделно множество зони във вашата къща. Той разделя дома ви на различни зони, като всяка се управлява отделно от термостат. Зонирането на вашия дом дава няколко предимства, включително премахване на горещи и студени точки и индивидуален контрол на температурите в различните стаи. Когато множество термостати управляват една система, къщата е разделена на зони с помощта на амортисьори в тръбопровода в цялата къща. Когато една зона се нуждае от отопление или охлаждане, клапата за тръбопровода в тази зона се отваря, насочвайки топлия или хладния въздух към тази зона.

Как да свържете многозонова отоплителна система ?

в сценариите на приложение на 2-етажна къща, системата за управление на отоплителната зона на Wifi радиаторния термостат на първия и втория етаж може да бъде свързана чрез задвижващ механизъм. Всеки радиатор може да контролира температурата поотделно. Стенният котел ще се изключи, когато няма нужда от отопление, и ще се включи, когато някой радиатор трябва да се нагрее.

Водно отопление

Система за управление на подовото отопление